Film „U mojoj glavi“(„Inside out“) sve nas je podsetio na širok spektar ljudskih emocija i značaj svakog pojedinačnog osećanja, a nas vinoljupce je inspirisao da istražimo pitanje šta u kojim trenucima prija našem srcu, odnosno glavi? Kao što različita muzika ili ambijent savršeno idu od određenu hranu i vino, tako i različita raspoloženja imaju svog omiljenog gastro-vinskog para.
Večera za opuštanje:
Nakon napornog i iscrpljujućeg dana predlažemo vam jela koja se peku u rerni, a prave unutar samo jedne posude! Ova jela su uvek jednostavna, a nakon njih ne ostaje puna sudopera sudova. Uz ovakav „lenji“ obrok, birajte vina za opuštanje, poput sovinjona, rizlinga ili šardonea. Ukoliko ste čak i leti verni fan crvenog vina ili ako je to jedino koje imate kod kuće, a ne ide Vam se do naše prodavnice – poslužite si pino noar ili tempranjilo.
Večera za hladnu glavu:
Kada se ne preteruje, „vince“ je zaista dobar lek za živce. Za hlađenje glave, predlažemo hladno belo vino – sovinjon blan. Što se večere tiče, najbolje je skrenuti misli na nešto, te se fokusirajte na neki svoj „komplikovani“ recept, a kada ukus ispadne savršen, obuzeće vas pozitivna osećanja.
Večera srećnog povoda:
Da sreća bude još veća, idealna večera će svima izmamiti osmeh na lice. Kec u rukavu je slatki desert na kraju jela, a piće se podrazumeva – šampanjac ili proseko u elegantnoj časi, podignutoj za zdravicu!
Večera za utehu:
Kada se osećate tužno ili ste doživeli neki gubitak, treba vam malo oduška! Večeru predlažemo da poručite, i to bez opterećivanja o kalorijama, već samo na osnovu toga šta bi vam prijalo srcu. Jedna čaša vina može vas blago razvedriti, a predlažemo pino noar ili vino po izboru, u vedroj rose boji.