Sastojci
- 300 g starog hleba
- 200 g baby spanaća
- 2 češnja belog luka
- 40 g maslaca
- 1/2 kašičice soli
- 6 jaja
- 300 ml mleka
- 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 200 g Gauda sira
Priprema recepta
Rernu zagrejte na 180°C. Stari hleb nasecite na kockice i složite u posudu za pečenje. Ogulite i sitno naseckajte beli luk. Otopite maslac u tiganju na srednjoj vatri pa mu dodajte beli luk. Kuvajte mešajući, dok ne zamiriše, oko 1 minuta pa dodajte spanać i 1/4 kašičice soli. Kuvajte mešajući dok spanać ne omekša, oko 3 minuta. Prelijte smesu preko hleba i dobro promešajte. Naribajte sir pa pospite preko kockica hleba.
Mutilicom pomešajte jaja, mleko, biber i ostatak soli. Prelijte preko hleba i lagano pritisnite hleb dok ne upije čitavu smesu od jaja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 40 minuta ili dok hleb nije dobio lepu boju. Pustite da odstoji najmanje 10 minuta pre nego što isečete na komade za posluživanje.
Poslužite vruće ili toplo.
