Sastojci
- 450 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 40 g ribanog sira
- 40 g mrvica od hleba
- 15 ml maslinovog ulja
- ½ kašičice belog luka u granulama
- 1 manji luk
- 30 g koncentrata paradajza
- so
- biber
Priprema recepta
Mlevenom mesu dodajte sitno naseckani luk, jaje, ribani sir, mrvice od hleba, maslinovo ulje, koncentrat paradajza, beli luk u granulama, prstohvat soli i bibera.
Dobro promešajte pa oblikujte kuglice.
Stavite ih na pleh prekriven papirom za pečenje.
Rernu zagrejte na 200°C i pecite kuglice 30 minuta. Servirajte odmah, samostalno ili kratko prokuvane u umaku po želji. Rashlađene kuglice od mesa možete spremiti u zamrzivač za kasniji brzi obrok. Zamrznite u kesici i čuvajte u individualnim porcijama pa podgrejte na tiganju ili u mikrotalasnoj ako ih servirate u sendviču ili tortilji ili direktno u umaku od paradajza ili pavlake.
Prijatno!
