Sastojci
- 300 g hleba
- 4 dl mleka
- 2 jaja
- 20 g brašna
- 1 manji luk
- 100 g slanine
- 50 g kestena
- So
- biber
Priprema recepta
Propržite malo kockice od starog hleba pa ih prelijte zagrejanim mlekom.
Na istom tiganju na laganoj vatri propržite komadiće slanine, pa dodajte naseckani luk i kestene koje ste prethodno skuvali ili ispekli i ogulili.
Kad luk postane aromatičan, za otprilike 7-10 minuta ugasite vatru. Ocedite višak mleka iz hleba (ako ga ima) i dodajte luk, slaninu i kestene. Umešajte 2 jaja i po potrebi dodajte brašna.
Posolite i dobro pobiberite i oblikujte u kuglice.
Stavite u kipeću posoljenu vodu, smanjite vatru i kuvajte 10-15 minuta. Servirajte uz razne umake.
Prijatno!
