 | „Kada su moji roditelji osnovali vinariju 2010. godine, ugledali su se na vinski Novi svet – Kaliforniju i Novi Zeland,“ objašnjava Sava. „Danas imamo najsavremeniju opremu i tehnologiju, ali smo i dalje veoma posvećeni vinogradu, jer znamo da sve počinje od vinograda i završava se sa njim. Svako može da ima pristup najsavremenijoj opremi, ali sam terroar treba pretočiti u dobro grožđe, a zatim i u vrhunska vina. Posebno smo ponosni na našu premium liniju, Breg, koja dolazi sa najboljih pozicija vinograda, ručno se bere i odležava dve godine u francuskim burićima.“ 5. Vaša vinarija postala je deo projekta "Ukusi moga kraja", koji ima ca cilj da predstavi liniju tradicionalnih srpskih proizvoda. Kako je došlo do ove saradnje i šta ova inicijativa znači za vašu vinariju?„Saradnja sa projektom „Ukusi moga kraja“ nastala je prirodno, jer smo godinama sarađivali sa kompanijom Merkator,“ objašnjava Sava. „Ovaj projekat nam je omogućio da kroz specijalne kupaže, koje nisu deo naše standardne linije, predstavimo naše autohtone sorte, Prokupac i Tamjaniku, široj publici. To je za nas važan korak, jer putem ovog brenda možemo pokazati autentičnost Topličkog reona i srpskog vinarstva, a istovremeno približiti naše vino krajnjim potrošačima u svakodnevnom kontekstu.“ |