Sastojci
- 750 g Petit Beurre keksa
- 3 pudinga od čokolade
- 250 g margarina
- 900 ml mleka
- 150 g prah šećera
- 100 g šlaga
- 3 kesice vanilin šećera
Za ukrašavanje:
- 200 g otopljene čokolade
- šećerni ukrasi
Priprema recepta
- Skuvati puding sa 900 ml mleka, kad je skuvan ohladiti i dodati umućen margarin sa prah šećerom i vanilin šećerom.
- Zatim dodati 100 g umućenog šlaga i sve lepo sjediniti.
- Petit Beurre umakati u toplo mleko pa stavljati u dublji okrugli pleh. Sipati preko fil pa odozgo ponovo keks umočen u mleko, ponavljati dok se ne utroši materijal.
- Kad se stegne, skinuti stranice kalupa i preliti čokoladom pa ukrasiti po želji.
Uz šolju crne kafe uživajte u ovoj jednostavnoj i ukusnoj poslastici!
