Sastojci
Kora:
- paket oblandi
- 15 belanaca
- 650 g kristal šećera
- 250 g seckanih oraha
Fil:
- 15 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 150 ml skuvane crne kafe
- 250 g margarina
i još:
- 500 g čokolade za kuvanje
- 3 kesice šlaga
Priprema recepta
- Umutiti 3 belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje 130g šećera.
- Umućena belanaca ravnomerno premazati preko lista oblande, te posuti sa 50 g seckanih oraha.
- Kore sušiti u zagrejanoj rerni na 140C stepeni.
- Postupak ponoviti još 4 puta.
- Preko osušenih kora premazati otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegne.
- Nad parom penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati proceđenu crnu kafu i kuvati dok se masa ne zgusne.
- U prohlađen fil umešati umućen margarin.
- Filovati kore.
- Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice, te tortu ukrasiti po želji.
Tortu seći na željene šnite i uživati u hrskavom zalogaju!
