Sastojci
- 2 margarina
- 300 g šećera u prahu
- 18 jaja
- 600 g čokolade za kuvanje
- 20 kašika šećera
- 200 g mlevenog plazma keksa
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 kesice šlag krema
- 400 ml mleka
- 100 g čokolade (za ukrašavanje)
Priprema recepta
- Penasto umutiti margarin, dodati šećer u prahu i jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje.
- Čokoladu otopiti na pari i postepeno dodavati u prethodnu masu. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg i u to dodati čećer.
- Umućena belanca sa čećerom postepeno dodavati u čokoladnu masu uz lagano mešanje (ne mikserom, nego ručno).
- Dobijenu masu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati mlevenu plazmu i staviti u frižider (fil), a u drugi deo dodati brašno i prašak za pecivo i od te mase peći tri kore (oko 20 min, na 200 stepeni).
- Umutiti šlag krem sa mlekom i ohlađene kore filovati sledećim redosledom: kora-fil-šlag-kora-fil-šlag-kora-fil-šlag.
- Ukrasiti otopljenom čokoladom.
Iseći na parčad.
