Sastojci
Testo:
- 100 ml jogurta
- 350 g brašna
- 100 ml šolje ulje
- ½ kesice praška za pecivo
- kašičica soli
Fil:
- 250 g čajne kobasice
- 100 g trapist sira
- 100 ml kuvanog paradajza
- origano
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema recepta
- Od sastojaka za testo umesiti glatko testo.
- Čajnu kobasicu i trapist sitno iseckati.
- Dodati origano i kuvani paradajz i pomešati.
- Testo razvući što tanje, otprilike 2-3 mm i vaditi čašom ili modlom krugove.
- Svaki krug još malo oklagijom rastanjiti i staviti kašičicu fila, presaviti testo i viljuškom dobro pritisnutu krajeve.
- Ređati u uljem podmazan i brašnom posut pleh, premazati umućenim jajetom.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-35 minuta.
