Sastojci
Potrebni sastojci za četiri osobe:
- 4 velike oblande
- 250 g suvih smokava
- 250 g mlevenog keksa
- 200 ml soka od pomorandže
- 2 krem šlaga od vanile
- 2 pudinga od čokolade
- 125 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje (menaž)
Priprema recepta
- Smokve sameljite na mašinici za meso ili usitnite u multi-praktiku.
- Mleveni keks prelijte sokom od pomorandže, pa dodajte usitnjene smokve.
- Penasto umutite krem šlag po uputstvu sa kesice i dodajte masi od smokava.
- Skuvajte puding i ostavite da se prohladi.
- U prohlađeni puding dodajte margarin koji ste predhodno umutili i sjedinite sa pudingom mešanjem.
- Dodajte prvoj masi i dobro sve promešajte.
- Oblande slagajte jednu na drugu i svaku premažite filom. Gornja treba da ostane nefilovana. Oblande pritisnite težim predmetom i ostavite da se stegnu.
- Otopite čokoladu na niskoj temperaturi sa kašikom ulja pa prelijte gornju oblandu.
Kada se glazura stegne secite na kocke. Servirajte na plitkoj tacni.
