Sastojci
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 4 kašika brašna
- 4 kašika gustina
- 1 kašika kakaa
- 200 ml mleka
- 1 instant kafa
Fil:
- 8 jaja
- 500 g šećera
- 200 g čokolade
- 250 g margarina
- 250 g putera
- 500 g kesten pirea
Dekoracija:
- 1 boca šlaga u spreju
- čokoladni preliv
Priprema recepta
- Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca i mutiti. U čvrstu smesu dodati brašno, gustin i kakao i lagano promešati, smesu izliti u podmazan pleh i ispeći biskvit na 180C.
- Umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari, pred kraj dodati čokoladu i mutiti dok se ne rastopi. Kad se fil ohladi dodati margarin i puter i zajedno mutiti dok se fil ne sjedini. Dodati kesten pire i još mutiti mikserom da se lepo ujednači.
- Ohlađenu koru horizontalno preseći na dva dela. Razmutiti instant kafu u mleku i polovinom poprskati donji deo kore.
- Premazati polovinom fila, staviti gornji deo kore, poprskati je ostatkom kafe i premazati preostalim filom.
- Rashladiti i iseći na kocke.
- Dekorisati šlagom u spreju i čokoladnim prelivom.
