Sastojci
Kora:
- 7 belanaca
- 7 kašika kristal šećera
- 3 kašike mlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 150 g eurokrema
Fil:
- 1l mleka
- 7 žumanaca
- 150 g prah šećera
- 80 g pudinga sa ukusom slatke pavlake, Aleva
- 3 ravne kašike gustina
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 300 g posnog plazma keksa
- 200 g šlaga sa ukusom slatke pavlake, Aleva
Priprema recepta
Kore
- Umutite belanca postepeno dodajući šećer, brašno i lešnike. Sjedinite smesu, sipajte u podmazan pleh i pecite na 200°C, 20 minuta.
- Pečenu koru premažite eurokremom.
Fil
- Umutite žumanca sa šećerom, pudingom i gustinom.
- Sve to sjedinite sa 100 ml mleka, a preostalo mleko stavite da se kuva, pa u kipuće mleko dodajte smesu sa pudingom i kuvajte 3 minuta na tihoj vatri. Sklonite sa šporeta i sačekajte da se ohladi.
- Posebno umutite margarin sa prah šećerom, pa dodajte ohlađen fil.
- Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g istopljene čokolade za kuvanje.
Redosled filovanja
- Kora, crni fil, 150 g plazma keksa prethodno umočenog u mleko, pa odozgo žuti fil, preko crni fil, pa opet plazma keks,odozgo žuti fil, preko crni fil.
- Celu tortu premažite umućenim šlagom.
Ostavite da se stegne, pa poslužite.
