Sastojci
Korica:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike domaćeg
- pekmeza od kajsije
Fil:
- 200 g šećera u prahu
- 100 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g margarina
- 200 g Avala posnog keksa
Dekoracija:
- 200 g šlaga
- preliv od karamele
Priprema recepta
- Penasto umutiti jaja i šećer, zatim pažljivo dodati brašno, prašak za pecivo i domaći pekmez od kajsije.
- U pleh koji je prethodno premazan uljem i posut brašnom sipati smesu.
- Peći na 180°C, 20-ak minuta, a onda ostaviti da se malo ohladi.
- U šerpu sipati šećer i šećer u prahu i ostaviti na laganoj vatri dok se ne karamelizuje.
- Zatim lagano dodati 200 ml slatke pavlake i lagano mešati dok se ne sjedine. Preostalih 300 ml slatke pavlake umutiti u čvrst sneg pa dodati 200 g Avala posnog keksa koji smo prethodno samleli.
- Onda prvu smesu sjediniti sa drugom, dodati margarin i umutiti lepo.
- Umutiti 200 g šlaga sa običnom vodom.
- Preko ohlađene korice premazati fil, a preko fila šlag.
