Sastojci
- 400 gr svinjskih šnicli (posolite i pobiberite, začinite)
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
- 6 čena belog luka, mleveno
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje vode
- 2 kašike pirinčanog vinskog sirćeta (ili jabukovog sirćeta, ili bilo kojeg belog sirćeta)
Priprema recepta
- Zagrejte rernu na 200°C. Začinite meso solju, biberom i belim lukom u prahu neposredno pre pripreme.
- Zagrejte ulje u tiganju. Pecite začinjeno meso u zagrejanom tiganju 2 minuta po strani – dok ne postane hrskavo.
- Prebacite meso na tanjir.
- Otopite puter u istoj šerpi, strugajući sve zapečene komadiće mesa sa dna tiganja. Dodajte med, vodu i sirće. Povećajte temperaturu na srednje jaku i nastavite da kuvate dok se sos ne smanji i malo zgusne (oko 3-4 minuta), uz povremeno mešanje.
- Vratite meso u tiganj, obilno prelijte sosom i pecite/pecite 1-2 minuta.
- Ukrasite peršunom i poslužite preko povrća, pirinča, testenine ili uz salatu.