Sastojci
- 2x200gr burgera od ćurećeg mesa
- 2 kašike luka, sitno iseckanog
- 2 kašike peršuna, seckanog
- 2 kašičice senfa
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 60 g prezle, sveže
- 1 belance
- 1 kašika biljnog ulja
- 4 lepinje, sa semenkama
- 1 paradajz, veliki, zreo i narezan na kolutove
- 2 šake zelene salate, iseckane
Priprema recepta
Korak 1: U činiji pomešajte ćuretinu, crni luk, peršun, senf, beli luk, prezlu i belance i začinite po ukusu solju i biberom. Formirajte 4 pljeskavice, svaka debljine 1 cm.
Korak 2: Zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte pljeskavice i pržite po 3-4 minuta sa svake strane sve dok ne porumene. U međuvremenu, tostirajte lepinje.
Korak 3: Stavite ćureću pljeskavicu u svaku lepinju, sa 1-2 kriške paradajza i malo iseckane zelene salate.
