Sastojci
- Ćureća prsa
- Maslinovo ulje
- Limunov sok
- Senf
- Začini: paprika, sušeni origano, so, crnim biber, belim luk u prahu, suvim tamjan i suvim ruzmarin.
- Sveže začinsko bilje: za ukras
- Sveže brusnice: za ukras
Priprema recepta
- Zagrejte rernu na 170 °C. Pokrijte pleh za pečenje aluminijumskom folijom.
- Pripremite mešavinu začina: U srednjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, senf, papriku, origano, so, crni biber, beli luk u prahu, tamjan i ruzmarin. Dobro promešati da se formira pasta.
- Začinite ćuretinu: Rasporedite mešavinu začina ispod ćureće kože i dodajte preostalu mešavinu začina po celoj ćuretini ravnomerno.
- Pecite ćureće prsa: Stavite ćureće prsa preko pripremljenog pleha za pečenje i pecite 1 sat ili dok ćuretina ne dostigne 71°C kada se ta temperatura očita na termometru.
- Poslužite i uživajte: Izvadite ćureća prsa i ostavite da odstoje 10 minuta, prekrivena folijom, a zatim isecite i poslužite.