Sastojci
- 500 g svinjskog filea, isečenog na male kockice
- 2 kašike pirinčanog vina ili šerija
- 1 kašika svetlog soja sosa
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 425 g ananasa
- 1 kašika suncokretovog ulja
- 1 crvena paprika, očišćena od semena i isečena na kockice
- 1 šargarepa, isečena na tanke trake
- 1 veza mladog luka, isečenog
Za sos
- 1 kašika kečapa od paradajza
- 1 kašika mekog smeđeg šećera
- 1 kašika svetlog soja sosa
- 2 kašike belog vinskog sirćeta
- 2 kašičice kukuruznog brašna pomešane sa 1 kašikom hladne vode
Priprema recepta
Korak 1: Stavite svinjetinu u činiju i dodajte pirinčano vino i soja sos.
Korak 2: Dobro promešajte i ostavite da se marinira 20 minuta. Umešajte kukuruzno brašno. Ananas ocedite iz konzerve i sačuvajte sok. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pecite svinjsko meso 3-4 minuta dok ne porumeni i ispeče bez vidljivosti ružičaste boje. Izvadite meso iz tiganja.
Korak 3: Dodajte biber, šargarepu, mladi luk i komadiće ananasa u tiganj i kuvajte još 2-3 minuta. Pomešajte sok od ananasa sa sastojcima sosa i dodajte u tiganj sa svinjetinom. Kuvajte 3-4 min. Poslužite odmah sa pečenim pirinčem ili rezancima.
