Jednostavna jela poput svinjskih rebarca vrlo brzo i jednostavno mogu postati ekskluzivna jela za pamćenje - potrebno je samo malo mašte, meda i neobičnih začina!
Sastojci
- oko 2kg svinjskih rebaraca
- začini (so, biber, ruzmarin, crvena paprika)
- ulje
Za glazuru:
- jabuka
- kašičica maslaca
- kašika meda
- 2 kašike aceto balsamico
- 4 kašike kečapa
- začini (so, kajenski biber, čili, korijander, origano, malo cimeta)
Priprema recepta
Rebarca dobro premažite začinima, zalijte uljem i ostavite ih da se mariniraju preko noći.
Pecite ih 45 minuta na 150 stepeni. Izvadite ih iz pećnice, uklonite višak tečnosti i ostavite ih 10-ak minuta da se odmore/ohlade (ovaj korak će osigurati sočnost mesa kasnije).
U međuvremenu skuvajte jabuku sa cimetom u malo vode, pa ih kasnije izmiksajte.
U drugoj posudi otopite maslac, dodajte mu med, aceto balsamico, kečap i začine (ne štedite na začinima, neka rebarca budu pikantna). Kad se svi sastojci dobro povežu, dodajte jabuku i dobro promešajte. Procedite smesu kroz cediljku da dobijete finu teksturu glazure (ostatak pojedite kasnije sa mesom).
Premažite rebarca glazurom i vratite ih u pećnicu na 200°C na 5 minuta. Okrenite rebarca, premažite ih i sa druge strane i pecite još 5 minuta da dobiju finu hrskavu koricu.
Prijatno!
