Sastojci
- 20 pilećih krilaca
- za marinadu:
- sok jedne pomorandže
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica senfa
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 rendan čen belog luka
- 2 kašičice dimljene (ljute) paprike
- himalajska so
Priprema recepta
Krilca sam isekla na dva dela, dobro ih oprala, prosušila i stavila u marinadu koju sam napravila tako što sam pomešala sok pomorandže, beli luk, med, senf i maslinovo ulje. U marinadi sam ih držala preko noći a onda pred stavljanje u pleh posula sa dimljenom paprikom i dobro posolila.
Pleh sam obložila papirom za pečenje i poređala krilca (u jednom sloju, da se ne dodiruju). Stavila sam ih u rernu zagrejanu na 220 stepeni na program gril+topli vazduh. Pekla sam ih oko 20 minuta sa jedne strane (tj. dok nisu porumenela) a onda okrenula i pekla sa druge strane oko 15-ak minuta tj. dok nisu porumenela.
Krilca sam izvadila iz rerne, obilato premazala mango bbq sosom i servirala uz salsu od avokada i manga. – ovde linkovati druga dva recepta
U saradnji sa blogom Ja u kuhinji
